Strandnumre

Strandnumre

Strandnumre

mange tilfælde er det afgørende, man nøjagtigt kan angive, hvor ulykke er sket, så alarmering af redningsberedskabet kan ske hurtigt og sikkert

Da der ikke altid er en adresse på en strand, er der udviklet et strandnummersystem, hvor hver strand har fået sit eget unikke nummer.

Strandnummeret ses på grønne skilte, der er placeret på strandene.

Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med blandt andre Kommunale Beredskabschefer, Rådet for Større Badesikkerhed og Politiet lavet et brochure med informationer om strandnumre

Brochuren Strandnumre, der også er oversat til tysk og engelsk

Strandklar

STRANDKLAR hjælper dig med at tilkalde hjælp, når der sker en badeulykke.

Hvis der sker en ulykke på stranden, er det ofte svært at beskrive præcis, hvor ulykken er sket.

Rådet For Større Badesikkerhed har udarbejdet applikationen STRANDKLAR, som er i stand til at give dig en nøjagtig position på, hvor du befinder dig via gps-koordinater, så redningsmandskabet hurtigere kan komme frem til et rette sted. Hurtig og præcis udrykning er vigtig, da dette kan betyde en forskel på liv eller død.

I løbet af de næste par år vil alle strande i Danmark have et strandnummer, men en stor del har det allerede. Det er dette strandnummer, du skal oplyse til alarmcentralen, hvis uheldet er ude. Denne applikation er i stand til præcist at oplyse, hvor du befinder dig, og hvilket strandnummer, der er gældende for dig. De steder, hvor strandnumret endnu ikke er placeret, oplyses gps-koordinaterne til alarmcentralen. Disse er nok til, at udrykningsmandskabet hurtigt og effektivt kan finde frem til det rette sted. 

Læs om Strandklar