Nordisk røgalarmdag 2020

Test dine røgalarmer på nordisk røgalarmdag - og pas på håndspritten

Lyden af en røgalarm klinger ikke just af julemusik. Men årets kolde måneder er højsæson for brand i private hjem. Dine røgalarmer skal kunne advare dig, hvis uheldet er ude.
Test alarmerne, inden du tænder julelys.

Det er vigtigt at tjekke, at røgalarmerne i dit hjem virker. Den 1. december er fælles nordisk røgalarmdag. Dagen skal minde os om, at vi kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem ved at have røgalarmer.

'Røgalarmer, der ikke virker, giver falsk tryghed. Derfor skal du jævnligt tjekke dine alarmer. Sørg blandt andet for, at batterierne stadig virker, at alarmerne er rengjorte, og at udløbsdatoen ikke er overskredet' siger Beredskabschef Jens Mølgaard.

Røgalarmer advarer om en brand, men forhindrer den ikke. Risikoen kan reduceres ved at følge et par enkle råd:

'Mange brande starter enten i køkkenet eller ved brug af levende lys. Så vær ekstra opmærksom i den travle julemåned.
Læg aldrig ting fra dig på komfuret, bliv i køkkenet, når du laver mad, og sluk levende lys, når du forlader et lokale', siger Beredskabschef Jens Mølgaard 

December er en hyggelig måned med levende lys og familiesamvær. Men i år er der kommet en ny brændbar bekendt med i samværet: Håndsprit.

'I år skal man også være meget opmærksom på håndspritten, som er en yderst brændbar væske.
Derfor opfordrer vi til, at hver enkelt er opmærksom på at holde håndsprit langt væk fra de levende lys', siger Beredskabschef Jens Mølgaard

Læs rådene om røgalarmer og brandsikkerhed i deres helhed i højre side under 'Læs mere'