Gode sommerråd

Gode sommerråd

Vi har her samlet nogle gode sommerråd til en sikker sommerferie.

Brug af grill

Brande opstår typisk ved uforsigtighed, brug af åben ild med for korte afstande til brandbare overflader, forkert optænding eller manglende slukningsmuligheder og håndtering af aske og gløder.
Denne vejledning giver nogle råd til, hvordan du brænder bål og bruger ukrudtsbrændere på en brandsikker måde, sådan at hverken du eller andre kommer til skade.
Sund fornuft, forsigtighed og hensynsfuldhed er nøgleordene.

Grill, bål og ukrudtsbrænder (folder udarbejdet af Beredskabsstyrelsen)
Gode råd, når du griller (link til Beredskabsstyrelsen)

Strandnumre

mange tilfælde er det afgørende, man nøjagtigt kan angive, hvor ulykke er sket, så alarmering af redningsberedskabet kan ske hurtigt og sikkert.
Da der ikke altid er en adresse på en strand, er der udviklet et strandnummersystem, hvor hver strand har fået sit eget unikke nummer.
Strandnummeret ses på grønne skilte, der er placeret på strandene.
Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med blandt andre Kommunale Beredskabschefer, Rådet for Større Badesikkerhed og Politiet lavet et brochure med informationer om strandnumre.

Brochuren Strandnumre, der også er oversat til tysk og engelsk

Strandklar, Applikation udarbejdet af Rådet For Større Badesikkerhed. Den er i stand til at give dig en nøjagtig position på, hvor du befinder dig via gps-koordinater

1-1-2 app

Danmark har en officiel 112 app, som sikrer, at hjælpen kommer hurtigere frem.

Oplever du en ulykke, er det ikke altid, du kan sige, præcist hvor du er. Men har du downloadet 112 app, sender du et GPS-koordinat, når du aktiverer 112 app’en. På den måde kan Alarmcentralen se, præcist hvor du er, og sende hjælpen af sted med det samme. Det kan i sidste ende redde menneskeliv.
Danmarks officielle 112 app til smartphones kan nu downloades gratis fra Google Play, Apple Appstore og Windows Marketplace.

Fortæl dine venner, kolleger og familie om 112 app’en. Så kan vi alle få hjælp hurtigere.
Scan koden og download app 

Parterne bag 112 app’en er Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen og Geodatastyrelsen. Projektet er finansieret af TrygFonden. Vær særligt opmærksom på, at når du har downloadet 112 app'en, skal du åbne den og indtaste dit telefonnummer, for at 112 app'en er korrekt installeret på din telefon.

112 app'en virker kun i Danmark
112 app'en virker ikke, hvis mobilens GPS er deaktiveret
112 app'en kan kun sende GPS-koordinater på steder med dataforbindelse.

Hvis dit batteri er under 25 %, vil 112 app'en starte opkaldet til Alarmcentralen, men ikke sende GPS-koordinater.
Dette er for at sikre, at du kan få fat i alarmcentralen, uden at din telefon løber tør for strøm. 112 app'en vil også automatisk stoppe afsendelsen af GPS-koordinater, hvis dit batteri kommer under 25 %.

Gå sommerferien trygt i møde

Kommunale bygninger ligger ofte øde hen i aften- og nattetimerne, og ikke mindst i sommerferien kan de mennesketomme bygninger virke som magneter på personer med hang til hærværk og tyveri.

Begræns risikoen for skader - læs mere her fra Forsikringsadministrationen