Gode sommerråd

Gode sommerråd

Vi har her samlet nogle gode sommerråd til en sikker sommerferie.

Brug af grill

Brande opstår typisk ved uforsigtighed, brug af åben ild med for korte afstande til brandbare overflader, forkert optænding eller manglende slukningsmuligheder og håndtering af aske og gløder.
Denne vejledning giver nogle råd til, hvordan du brænder bål og bruger ukrudtsbrændere på en brandsikker måde, sådan at hverken du eller andre kommer til skade.
Sund fornuft, forsigtighed og hensynsfuldhed er nøgleordene.

Grill, bål og ukrudtsbrænder (link til Beredskabsstyrelsen)
Gode råd, når du griller (link til Beredskabsstyrelsen)

Strandnumre

mange tilfælde er det afgørende, man nøjagtigt kan angive, hvor ulykke er sket, så alarmering af redningsberedskabet kan ske hurtigt og sikkert.
Da der ikke altid er en adresse på en strand, er der udviklet et strandnummersystem, hvor hver strand har fået sit eget unikke nummer.
Strandnummeret ses på grønne skilte, der er placeret på strandene.
Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med blandt andre Kommunale Beredskabschefer, Rådet for Større Badesikkerhed og Politiet lavet et brochure med informationer om strandnumre.

Brochuren Strandnumre, der også er oversat til tysk og engelsk

Strandklar, Applikation udarbejdet af Rådet For Større Badesikkerhed. Den er i stand til at give dig en nøjagtig position på, hvor du befinder dig via gps-koordinater

Gå sommerferien trygt i møde

Kommunale bygninger ligger ofte øde hen i aften- og nattetimerne, og ikke mindst i sommerferien kan de mennesketomme bygninger virke som magneter på personer med hang til hærværk og tyveri.

Begræns risikoen for skader - læs mere her fra Forsikringsadministrationen